Volgens de voedingsdriehoek zouden we allemaal hetzelfde moeten eten. Maar heb je jezelf al eens afgevraagd of dit wel klopt
Als het klopt, hoe komt het dan dat er mensen zijn die honger krijgen na het eten van een appel terwijl anderen zich weer voor enkele uren verzadigd voelen? Waarom wordt niet iedereen blij van een plantaardig voedingspatroon? Als we toch allemaal hetzelfde dienen te eten
Zou het niet logischer zijn om je voedingspatroon af te stemmen op wat jouw lichaam nodig heeft?
In werkelijkheid blijkt dat er verschillende ’types’ van mensen bestaan die elk een andere combinatie en andere soorten basisvoedingsstoffen nodig hebben.
* Zo zijn er mensen die elke dag dierlijke eiwitten (vlees en vis) nodig hebben om in evenwicht te blijven. Eten deze mensen vegetarisch/veganistisch dan worden ze ziek en verliezen ze hun kracht.
* Daarnaast zijn er mensen die niet goed rood vlees verdragen en die zuinig dienen te zijn met vet. Dit is de enige groep mensen die – indien ze dit zouden willen – volledig plantaardig kan eten.
* Dan heb je nog een groep mensen die tussen de beide andere in zitten. Ook deze groep heeft weer andere soorten en een andere combinatie aan koolhydraten, eiwitten en vetten nodig.
Geef je jouw lichaam wat het werkelijk nodig heeft, dan kom je fysiek en mentaal in balans. Ook je zenuwstelsel komt meer tot rust waardoor je emotioneel meer in evenwicht komt.
Benieuwd naar wat jouw lichaam nodig heeft?
Dan is deze lezing een ware ‘eye-opener’.
’t Reigershof
Polderstraat 4
8420 De Haan
Dinsdag 15 oktober
Van 19u tot 21u
20€, drankje inbegrepen.