Ontdek de wonderen van de wereld onder onze voeten met een inspirerende film-namiddag in Zedelgem!
We nodigen je uit om deel te nemen aan een unieke ervaring waarin kleinschalige landbouw, film en smaak samenkomen.
De namiddag begint met een exclusieve rondleiding door Het Fruitbos, geleid door boer Ibe. Je komt er alles te weten over zijn passie voor duurzame landbouw en de bodem. Ook startende boerin Annelies van De Pret, een stukje verderop in Zedelgem vertelt haar verhaal van de opstart van haar toekomstdroom. Deze landbouwsystemen vormen een levend voorbeeld van hoe samenwerking en natuur hand in hand gaan.
Na de rondleiding genieten we samen van de prachtige documentaire ‘Onder het maaiveld’. Deze film neemt je mee op een fascinerende reis onder de grond waar een rijke en vaak onzichtbare wereld van micro-organismen en bodemleven bloeit. Je krijgt een uniek inzicht in hoe belangrijk een gezonde bodem voor ons ecosysteem is. En hoe alles in de natuur met elkaar verbonden is.
Maar er is meer!
Na de film verzorgt Sabine Martens een korte lezing over gefermenteerd voedsel, dat net zoals in de film draait om de magie van microbieel leven. Tijdens deze lezing krijg je niet alleen waardevolle inzichten maar ook de kans om gefermenteerde lekkernijen zelf te proeven en te ervaren hoe deze processen onze voeding verrijken.
Dit evenement wordt georganiseerd in samenwerking met Velt, de vereniging die zich inzet voor een gezonde bodem en duurzaam tuinieren. Hun jarenlange ervaring en toewijding maken hen de ideale partner voor deze activiteit waarin we samen de schoonheid en kracht van de natuur vieren.
Grijp deze unieke kans om dieper onder het maaiveld te duiken, nieuwe smaken te ontdekken en je te laten inspireren door de natuur.
Schrijf je vandaag nog in en beleef deze bijzondere dag samen met ons!
De volledig gerenoveerde schuur ‘Oogst’ naast de pluktuin van Het Fruitbos
Veldegemsestraat 141
8210 Veldegem
Zaterdag 16 november.
Welkom vanaf 13u30, stipte start rondleiding om 14u.
6€, rondleiding, film, lezing, 1 drankje en gefermenteerd hapje.