Niet alleen je lichaam, ook de natuur zit verdomd goed in elkaar.
Elke groente, elke vrucht, noot, graan, peulvrucht, vlees- en vissoort kent zijn seizoen waar zijn smaak opperbest is, zijn kleur het meest schittert en zijn energie maximaal is.
Dat is niet zomaar: het talrijke fruit in de zomer zorgt voor meer afkoeling, de echte wintergroenten – waar we heerlijke winterstoofpotjes mee maken – houden ons lekker warm.
Seizoensgebonden eten maakt niet alleen je lichaam blij, ook je hormonen hebben er baat bij. Zo is insuline – het hormoon dat je eetlust en vetopslag reguleert – een typisch seizoenhormoon: insuline is het hoogst in de late herfst, begin de winter en het laagst in de late lente, begin de zomer. Natuurlijk enkel en alleen als je eet volgens het seizoen: seizoensgroenten en -fruit + veel fruit in de zomer, beperkt fruit in de winter.
Eten met de seizoenen brengt rust en evenwicht in je lichaam, geest, emoties en hormonen.
En het is goedkoop voor je portemonnee.
Deze kooklessen zijn gebaseerd op het principe van de ‘Vijf Elemententheorie’. Een eeuwenoud principe die het verband weergeeft tussen het universum en wij, de mens en die de basis vormt van een natuurlijke gezondheid.
Stationstraat 156B
8490 Jabbeke
Telkens van 10u tot 14u30.
* Snijplank en groentemesje.
* Stylo en papier (een naslagwerk is voorzien).
* En niet te vergeten: je goed humeur
* 155€ voor de beide lessen.
* Deze lessen zijn niet apart te volgen.