Als je het even niet meer ziet zitten, je zwak en uitgeput voelt, stijf staat van de stress en eigenlijk liever een potje zou willen huilen ipv aan het avondeten te beginnen, slecht slaapt en je nagels en botten zwakker worden.
Kimpirasoep brengt je helemaal terug in je lichaam, geeft je energie en helpt je diep van binnen ontspannen.
Deze soep vraagt iets meer tijd om klaar te maken, maar het loont zeker de moeite.
Deze soep kunnen alle types eten.
De eiwittypes stoven de groenten beter op in wat ghee of kokosvet.
Indien je de soep eet als maaltijd bv als avondmaal, voeg er dan een – voor jouw type gepaste – eiwitbron aan toe.
DIT HEB JE NODIG
– evenveel wortelen, pastinaak en daikon
– 1 ajuin
– 1/8 van een kleine hokkaidopompoen
– 2 eetlepels olijfolie voor bakken en braden
– 1 à 2 eetlepels gerstmiso
– 1 à 2 eetlepels shiromiso of witte miso of zoete miso
ZO MAAK JE HET
– Snij de wortelgroenten in fijne lucifers: snij eerst de groenten in schuine plakken. Leg de schuine plakken op elkaar en snij nu fijne lucifers.
– Verwarm de olijfolie in een kom en stoof hierin de pastinaak.
– Bestrooi de pastinaak met een snuifje zeezout en stoof verder tot de pastinaaklucifers flexibel zijn.
– Leg er nu de wortelen op.
– Leg op de wortelen de daikonlucifers.
– Voeg voldoende water toe tot alle groenten onder staan.
– Breng het water aan de kook, laat even doorkoken en zet op een zacht vuurtje.
– Laat de groenten 20 min sudderen.
– Snij ondertussen de ajuin en de pompoen in kleine stukjes.
– Voeg ze bij de soep, zonder te roeren.
– Laat de soep nog eens 10 min sudderen.
– Neem wat van het kookvocht en los hierin de beide miso’s op (evenveel van beide).
– Voeg de miso’s bij de soep en laat nog een 2tal minuten trekken.
Ben je een kouwelijk type dan kan je de soep verder afwerken met wat gembersap.
– Dien de soep op versierd met wat fijn gesneden pijpajuin of peterselie.