Rode linzen zijn klein en hebben een karakteristieke oranje-rode kleur.
Ze zijn meestal gespleten en ontveld, wat betekent dat de buitenste schil is verwijderd.
Dit zorgt ervoor dat rode linzen sneller koken dan andere soorten linzen.
Ze hebben een milde, nootachtige smaak en een zachte textuur.
Net zoals alle linzen zijn ze een voedzame bron van eiwitten, vezels, ijzer en andere belangrijke voedingsstoffen.
Dit brood kan door alle types gegeten worden maar is uitzonderlijk goed voor de eiwittypes omdat zij geen tarwe verdragen. Rode linzen bevatten geen gluten.
WAT HEB JE NODIG
– 160g geweekte rode linzen
– 2 eetlepels geweekte chiazaden
– snufje zout
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 koffielepels bakpoeder
ZO MAAK JE HET
– Week de linzen de ganse nacht in ruim water.
– Zet de chiazaden onder water zodat het een gel wordt.
– Giet de linzen af en laat ze goed uitlekken in een zeef.
– Doe de linzen en het chiazaadgel samen in een blender en maal tot je een dikke oranje pasta bekomt.
– Voeg het bakpoeder, zout en olijfolie toe en meng grondig.
– Doe alles over in een bakvorm en bak op 180°C tot het brood gaar is.