In het Westen bekijken we voeding overwegend vanuit zijn inhoudsstoffen.
Via onze voeding moeten we ervoor zorgen dat we voldoende vitaminen, mineralen, anti- oxidanten, omega 3 vetzuren enz binnen krijgen.
In het Oosten wordt voeding niet alleen gezien als energiebron, maar ook als een manier om evenwicht te brengen in het lichaam en specifieke klachten aan te pakken.
Met je dagelijkse voeding kan je je gezondheid zowel positief als negatief beinvloeden.
Voedsel is dus veel meer dan zijn inhoudsstoffen.
Voeding heeft ook een energetisch aspect.
Dit energetisch aspect richt zich op de subtiele energieën die voeding met zich meebrengt en hoe die ons lichaam, onze geest en onze emoties beïnvloeden.
Zo helpen sommige voedingsmiddelen om je warm te houden, andere koelen je af.
Heb je het steeds koud dan doe je er goed aan om overwegend verwarmende voeding te eten. Heb je last van warmte opwellingen dan moet je net voorzichtig zijn met verwarmende voedingsmiddelen.
Naargelang je klachten kan je dus de juiste voedingsmiddelen kiezen.
Naarmate je ouder wordt, vertraagt je stofwisseling en dus ook de snelheid waarmee je lichaam voeding omzet in energie.
Het is dus heel belangrijk om je voedsel goed en licht verteerbaar te maken door te kiezen voor de juiste bereidingswijzen. Want elke bereidingswijze heeft een bepaald uitwerking op je lichaam.
Ook elke smaak heeft een bepaalde uitwerking op je lichaam.
Door het kiezen van de juiste smaken, kan je dus je lichaam in evenwicht brengen.
Een boeiende lezing die duidelijk aantoont dat je je voeding kan inzetten als medicijn.
Schuur Oogst
Veldegemsestraat 141
8210 Veldegem
Maandag 19 mei
Van 19u30 tot 21u30
25€, drankje en hapje inbegrepen.