Kuzu, het magisch bindmiddel uit de Chinese en Japanse keuken.
ZO MAAK JE HET MEDICINALE KUZUDRANKJE:
Neem een kop koud water en los hierin 1 koffielepel kuzu op. Je bekomt een ‘melkachtige’ oplossing. Doe dit in een kommetje en warm dit langzaam, al roerend, op tot de vloeistof indikt en omslaat van ‘melkachtig’ naar ‘doorschijnend’. Je basisdrankje is nu klaar. Voor de smaak kan je enkele druppels tamari toevoegen.
NAARGELANG HET EFFECT DAT JE WENST TE BEKOMEN? KAN JE ER DE VOLGENDE ZAKEN AAN TOEVOEGEN:
* voeg umeboshi bij het koude water: als detoxdrank omdat umeboshi helpt om je lichaam te ontzuren. En ook in het geval van diarree omdat dit vaak gepaard gaat met een infectie.
* voeg op het eind wat gembersap toe voor een verwarmend effect. Goed bij misselijkheid, opkomende griep of verkoudheid, spijsverteringsklachten en om je bloedcirculatie een boost te geven.
* voeg rijststroop toe bij een suiker– en/of energiedip.
* vervang je water door appelsap om een ontspannende drank te maken. Goed als avonddrankje als je kampt met slapeloosheid of als je je wat angstig voelt.
Veel experimenteergenot.